Mingl kutak

petkom: Tražim tvoje lepote

petkom: Tražim tvoje lepote

foto: BOŠ

Draga Andrea,

Jako je čudan taj odnos sa prirodom. Energija koju upijamo, ali i širimo. Osećam se posebno svaki put kada sam negde na planini, nije prisutan uvek mir i spokoj, nekada ta priroda u nama probudi nemir od kog smo aktivno bežali i potiskivali ga duboko u nama. Drago mi je što si podelila tako divne dane sa mnom, priznajem da ja nisam imala tako interesantne momente dok si ti šetala zelenilom. Ali evo već nekoliko dana lutam i šunjam se po ulicama Beograda. Zadala sam sebi zadatak da se podsetim svakog njegovog ćoška i objasnim sebi šta je to što svima navodim kao posebno zbog čega sam se opet vratila da živim ovde. Lutala sam malo po kišnom vremenu, iskoristila priliku kada je malo ružniji, tužniji i bez ljudi.

Ali... opet mi je lep.

Nije do toga što je centar dešavanja, niti što su svi tu. Do njega samog je. Nemaš osećaj da si sam, nemaš osećaj da si usamljen, a i kada do toga dođe, on ti pošalje neki znak da to ipak nije tako.
Moram te nekada sprovesti kroz ulice glavnog grada, da ga u tišini posmatraš i pokušaš da shvatiš o čemu govorim.

A ja želim da se povežem sa prirodom. Fotografija koja je stigla je apsolutno predivna. Ima sve ono što je dovoljno za sat sreće.. Nadam se da ćemo nastaviti prepisku, da ćeš me izvestiti o novinama, jer ja tebe sigurno hoću. I dok sastavljam ovo pismo, možda primetiš nažvrkana pojedina slova jer sam odlučila da ti ovo pišem u hodu, dok se vozim Bulevarom Oslobođenja i čekam da izađem iz crvenog tramvaja i krenem da lutam Vračarom. To mi je naredna destinacija u kojoj ću se šunjati. Ovog puta u lepšem vremenskom izdanju.

Ovom prilikom želim da te obavestim - pisma ćeš slati na novoj adresi, videćeš već. Odlučila sam da je vreme da pobegnem iz kraja gde su mi svi već poznati, kako ne bih dozvolila sebi da 'zamrzim' ovaj kraj u kojem sam. Želim da ga čuvam u najdražem sećanju.
A ja šaljem uz ovo pismo i par jesenjih listova koje sam pokupila na Kosančićevom vencu pre nekoliko dana, ispod jednog lepog drveta.
Počelo je da opada...

Do sledećeg puta,
Isidora 

Autorka: Isidora Martać

Najnovije