Dođi

Izložba “Međunarodna studentska nedelja u Beogradu” prvi put u tvom gradu!

Izložba “Međunarodna studentska nedelja u Beogradu” prvi put u tvom gradu!

foto: promo

Izložba “Međunarodna studentska nedelja u Beogradu” je jednodnevni događaju informativno-kulturnog karaktera koji kroz organizovane različite kreativne vizuelne prikaze, prikazuje atmosferu i tradiciju najvećeg omladinskog festivala u Jugoistočnoj Evropi.  Održava se 30. juna u Kući Đure Jakšića (Skadarska 34) od 18.00 do 21.00 časova. Događaj organizuje omladinsko, neprofitno i nevladino udruženje Svetski omladinski talas.

Reč je o jednodnevnom događaju informativno-kulturnog karaktera koji kroz organizovane različite kreativne vizuelne prikaze, prikazuje atmosferu i tradiciju najvećeg omladinskog festivala u Jugoistočnoj Evropi. Festival “Međunarodna studentska nedelja u Beogradu”, poznatija pod naziom “ISWiB” (International student week in Belgrade) održava se gotovo deceniju u našem gradu i za cilj ima umrežavanje mladih na globalnom nivou, kao i njihovu edukaciju i razvoj.

Posetioci će na izložbi imati priliku da kroz različite vizuelne sadržaje upoznaju  festival i pogledaju kako je izgledao od 2006. godine kada je prvi put održan, pa sve do danas. Međunarodna studentska nedelja u Beogradu gaji dugu tradiciju i već godinama spaja mlade ljude širom sveta. Izložba će prikazivati primere višegodišnjih prijateljstava, čak i porodica koje je Međunarodna studentska nedelja u Beogradu povezala, kao i razne kulturne i edukativne događaje koji postoje na festivalu.
Srpski dan je dan na festivalu koji je posvećen isključivo srpskoj tradiciji i upoznavanju učesnika sa našim običajima i kulturom.
Sajam država predstavlja događaj na kom učesnici iz više od 50 zemalja imaju priliku da prikažu svoje tradicionalne specijalitete i specifične vrednosti.
Parada zastava je događaj na kom se više od 200 učesnika širom sveta okupi i prošeta Knez Mihailovom ulicom sa svojom nacionalnom zastavom, kako bi prikazali multikulturalnost festivala i prijateljstvo koje gajimo godinama.
Umetničko veče je tradicionalni događaj na festivalu sa humanitarnom notom, gde podstičemo mlade lokalne umetnike i međunarodne prijatelje povezujemo sa srpskom umetnošću.

Izložba “Međunarodna studentska nedelja u Beogradu” će biti propraćena crowdfunding kampanjom, s obzirom da je darivanje još jedna od vrednosti koju želimo istaći u okviru ovog događaja. Posetioci će imati priliku da doniraju novac za potrebe predstojećeg festivala i doprinesu realizaciji projekta.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na Instagram profilu Svetskog omladinskog talasa i Međunarodne studentske nedelje u Beogradu - @sot_org, @iswib_ .

O organizatoru: Svetski omladinski talas (SOT) je omladinsko neprofitno i nevladino udruženje osnovano 2005. godine sa idejom umrežavanja i osnaživanja mladih. Naša misija je uspostavljanje ravnopravnosti među različitim etničkim i socijalnim grupama i rešavanje svih aktuelnih globalnih problema, a naročito onih koji se tiču mladih. To upravo i činimo putem najvažnijih projekata organizacije - Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB), Sajam volonterizma, kao i mnogi drugi.

 

 

Najnovije