Mediareform.rs i PROAKTIV: InfoSfera: Medijsko opismenjavanje mladih

InfoSfera: Medijsko opismenjavanje mladih, projekat koji sprovode Mediareform.rs i PROAKTIV  ima za cilj da se, kroz vršnjačke edukacije, unaprede znanja i veština o medijskoj pismenosti u Nišu, ali i informisanost zajednice o značaju medijske i informacijske pismenosti mladih.

Projekat je osmišljen tako da direktno doprinese jačanju demokratske prakse, vladavine prava i ljudskih prava u Srbiji, posebno kroz medijski i OCD aktivizam za mlade. 

Мisiја PRОАKТIV-а је stvаrаnjе pоdsticајnоg, prоаktivnоg оkružеnjа krоz grаđаnskе аkciје u јugоistоčnој Srbiјi i lоkаlnim zајеdnicаmа nа Balkanu. Viziја ove organizacije је Srbiја prоаktivnih grаđаnа. Cilljevi udruženja PROAKTIV su dеcеntrаlizаciја kао оsnоvа zа dаlјi pоlitički i еkоnоmski rаzvој Srbiје, rаzvој kаpаcitеtа društvа zа intеgrаciјu Srbiје u Еvrоpsku uniјu, ekоnоmski i privrеdni rаzvој Srbiје sа pоsеbnоm pаžnjоm nа јug Srbiје, jаčаnjе kаpаcitеtа mlаdih zа prеuzimаnjе аktivnе ulоgе u društvu kao i uvаžаvаnjе grаđаnа/ki Srbiје kао аktivnih učеsnikа u prоcеsimа dоnоšеnjа odluka. 

Portal mediareform.rs je magazin koji se bavi društvenim pitanjima od važnosti za jug i istok Srbije sa posebnim interesovanjem za pitanja slobode medija, javnog interesa u medijima, jačanju medijske pismenosti kod građana, kao i pitanjima decentralizacije i demetropolizacije Srbije i afirmisanja južne i istočne Srbije.