Centar lokalne demokratije Subotica i Udruženje građana ,,Centar građanskih vrednosti” Subotica - osnivač medija civilnog društva Magločistač: Između redova: Mala škola medijske pismenosti

Između redova: Mala škola medijske pismenosti  je projekat čiji su ciljevi doprineti medijskom i informacionom opismenjavanju (MIP) mladih i grupa koje rade sa mladima u multinacionalnim lokalnim zajednicama.

Osnovna zamisao projekta temelji se na potrebi da podigne nivo kompetencija mladih i grupa koje rade sa mladima iz Subotice, Bačke Topole i Kanjiže u oblasti MIP, kao i na podizanje nivoa vidljivosti značaja MIP i uloge medija u borbi protiv dezinformacija, lažnih vesti i medijskih manipulacija. 

Centar lokalne demokratije (LDA) Subotica je registrovana kao lokalno udruženje, član Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju – ALDA, čija je glavna misija unapređenje demokratskog upravljanja na lokalnom nivou, podsticanje aktivne participacije građana i približavanje procesa pridruživanja EU građanima u lokalnim zajednicama u Srbiji i AP Vojvodini. Oblasti u kojima dela ovo udruženje su demokratija, vladavina prava, ljudska i manjinska prava, rodna ravnopravnost, mladi, dijalog, tolerancija i multikulturalnost.

Magločistač je medij civilnog društva, koji je 2015. godine osnovalo Udruženje građana ,,Centar građanskih vrednosti’’ iz Subotice, sa misijom da informiše građane i građanke rukovodeći se isključivo javnim interesom, zbog verovanja da samo dobro informisani građani mogu da donose utemeljene odluke i samostalno upravljaju svojim životom.

Vrednosti za koje se ovaj portal zalaže su slobodan pristup informacijama od javnog značaja, transparentnost rada institucija, sloboda govora i izražavanja, sloboda okupljanja i udruživanja, pluralizam medija, dijalog, multikulturalizam i interkulturalizam, pravo na samoopredeljenje, poštovanje ljudskih i manjinskih prava.